Zwemmen / goede reistijd voor Sahara

Discussie in 'Marokko' gestart door backpackster, 23 dec 2012.

 1. backpackster

  backpackster New Member

  Lid geworden:
  23 dec 2012
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik ben van plan om in Marokko te gaan backpacken (ik doe mijn naam eer aan haha). Ik lees in boeken over zandstormen in het voorjaar, in de Sahara. Kan ik daar dan nog in feb/maart naar toe gaan? Is dat een goede periode? Ik wil graag fotograferen en in een zandstorm is dat lastig...
  Verder vraag ik me af waar je in badpak kunt zwemmen in zee. Is dat mogelijk in Marokko? Verder pas ik me uiteraard qua kleding aan, maar een frisse duik aan het einde van de reis lijkt me prettig in badpak. Maar ik kan nergens in een boek vinden of dat in zee kan. Ik hoop op reacties. Alvast bedankt.
   
 2. Berber Rafting Adventures

  Lid geworden:
  4 dec 2012
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Hoi,

  Rondreizen in feb/maart is prima te doen. Niet te warm en niet koud. Hoog in de bergen of in de woestijn in de nacht kan het wel beetje fris zijn maar niet extreem. Je kan zeker in badpak zwemmen in toeristische plaatsen zoals Tagazout. Daar is er een surf scene en zijn de mensen vrij open.

  Wil je actief zijn in Marokko en de natuur optimaal ervaren? Als je aan een rondreis door Marokko denkt, denk je al snel aan de Sahara, kamelen, zon en exotisch landschap. Maar heb je ook wel gehoord van het Atlasgebergte? Mt Toubkal is na Mt Kilimanjaro de hoogste berg (4167m) van Afrika. In de winter ligt het er vol met sneeuw en in de zomer vormen zich uit het smeltwater hiervan enkele grote rivieren. Dit heldere, blauwe, ijskoude wildwater baant zich onder een temperatuur van soms wel 30 graden een weg door het roodkleurige gebergte. Het is een ideale combinatie van woestijn en bergachtig landschap. Het raftseizoen is tussen maart en juni en is afhankelijk van de hoeveelheid sneeuw in de bergen en de temperatuur (om deze te laten smelten).

  Meer vragen?
  info@berberraftingadventures.com
  www.berberraftingadventures.com

  Met vriendelijke groet,

  Berber Rafting Team
   
 3. backpackster

  backpackster New Member

  Lid geworden:
  23 dec 2012
  Berichten:
  0
  Leuk Bevonden:
  0
  Berber Rafting Team,
  bedankt voor je reactie. Ik heb een vliegticket geboekt en ben blij dat ik ergens kan zwemmen in zee. En dat feb/mrt een goede periode is om te gaan.Dan zijn er dus geen zandstormen. Groet, Backpackster
   

Deel Deze Pagina